Blogunk
2009.12.04

Utóbbi időben picit elmaradtak a frissítések, most igyekszem pótolni:-)

November 28.-29. Budapesti CACIB és Derby

Marával részt vettünk az idei utolsó kiállításon. Még baby osztályban indult 1 hét híján 6 hónapos a nagylány. Első zárt pavilonban tartott kiállítása, és bár meg volt szeppenve a nagy tömeg és hangzavar miatt, de hamar megszokta és szépen csinált mindent:-) Első nap Rui Oliveira (P) bíróúrnál Nagyon ígéretes 1, Baby BIS-re javasolt. Testvére Shamrock Northern Dancer "Toto" szintén Nagyon ígéretes 1. lett, így együtt mentek a Baby BIS-be.

Vasárnap Damir Skok (Cr) bíróúrnál lett Nagyon ígéretes 1., Baby BIS-re javasolt, Toto nagyon ígéretes2.
Kilátogatott a kiállításra az "F" alom egyik kölyke is: Lively Golden Fire of Heart "Arthur" is. A világ legtermészetesebb dolgának tekintette a sok kutyát és idegen embert, nagy bátran, farokcsóválva ment ismerkedni mindenkihez:-) Jövőre ő is látható lesz majd a ringben.


Vasárnap a Baby BIS-ben Marát Eszter vezette fel


Mara és Toto

Mara szőrét nyírta Schlosszer Attila

November 4.-én volt 1 éves az "E" almunk, boldog születésnapot Lizy, Zsóka, Zoé, Joey, Neo, Elea és Döme! (képtáraik is frissítve lettek)

Az F alom galériái is frissítve lettek: új képek kerültek fel Firestar "Kimiről", Fire of Revolution "Tapiról", Fire of Heart "Arthurról" és Fire of Heaven "Ramszeszről".

2009.10.23

Képeket kaptunk Lively Golden Fire of Life "Bumiról". Köszönjük Zita!

Illetve készítettünk pár képek a 4.5 hónapos Maráról.

2009.10.1-5

Október eleje a születésnapoké:-)
Kira Okt.5-én volt 7 éves!

Illetve a B alom elsején ünnepelte 3. születésnapját. Boldog születésnapot kívánunk Bahari Blue "Rexinek", Bastian "Maxnak", B'Elanna "Bertusnak", Between Dreams "Jamienek", Bit of Splendour "Brandynek", Bless Your Heart "Danynek", Briának, Buckingham "Dominonak" és By far the Best "Zsöminek"!

2009.10.04

Komárom CACIB
Bíró: C.V. Sundersan (IND)

Mara 4 bébi szuka közül Nagyon ígéretes 3. minősítést kapott. Bírálata:

"Good head, ? expression, good front, top line, good angulation, very good moving to up and down."

 

2009.10.02

Komárom CACIB
Bíró: Gyárfás Marianne

Ellátogattunk Marával a Komáromi CACIB első-pénteki napjára. Nagyon jól szervezett kiállítás, gyönyörű helyszín és még az idő is kedvezett, szépen sütött a nap egész nap. Mara ismét bemutatta, hogy őt semmivel sem lehet meglepni, bár kissé meglepődött, amikor Eszti vitte be a ringbe:-)

Nagyon szép bírálatot kapott Gyárfás Marianntól, végül Nagyon ígéretes 1., Best Baby lett.

"Nagyon arányos, kivűló csontozatú, nagyon szép körvonalakkal rendelkező bébi, nagyon kedves fej, kiváló felsővonal és szögellés, szabályos térölelő mozgás."

Köszönet a képekért Keresztesi Szilvinek!

2009.09.26

HRK Speciál CAC Bábolna
Bíró: Catherine Collins (Erinderry kennel)

3 kutyával vettünk részt az őszi fajtakiállításon. Marának ez volt az első szereplése baby osztályban. A sok gyakorlás meghozta eredményét, a ringben sem volt megszeppenve a lányka, és tökéletes ringdresszúrát mutatott:-) 8 bébi szuka közül, a kiállítás legfiatalabbjaként Nagyon Ígéretes 4. lett egy fantasztikus bírálattal:

"Gorgeous puppy, beautiful balanced, lovely front angulation, most a pealing head, excellent pigment. She will have a very bright future. Moved really well."

Fiatal osztályba vittem be Lively Golden Legacy of Elrond "Neo"-t. Az utóbbi hetekben jártam hozzájuk gyakorolni, és meg is lett az eredménye, kezd rájönni a nagyfiú hogy mit is kell csinálni! Szépen mutatta magát, nagyon szép bírálatot kapott ő is. Bírónéninek kicsit kevés volt a csontozata (a 17 hónapos kanok mellett), Nagyon jó minősítést kapott.

"Nice young dog with good bone and , nice head and good pigment. Good clean neck, good depth of chest, good topline. Needs a little more depth of (?), and a little more time to develop. Happy on the move."

Növendék osztályban inult Lively Golden Daydreamer "Dino", szintén Nagyon jó minősítést kapott, sajnos ma apjára ütött, és kissé magasan hordta a farkát a nagyfiú. Soha rosszabb hibát:-)

"Metgold dog in good coat, nice head, good pigment, adequate angulation, front and rear level topline. Hot steady on the move and unfortunately he carries his tail much too high."

Mara szőrét nyírta Schlosser Attila, Neot és Dinot Keresztesi Szilvi. Köszönöm a segítséget!

És ezóton is gratulálok a HRK vezetőségének a színvonalas kiállítás megszervezéséért!

2009.09.20

A hét során gazdához költözött az F alom 9 kiskutyája.
Kívánunk nekik boldog életet, és mielőtt várjuk róluk a képeket!

2009.09.13

Új képeket kaptunk Lively Golden Charmed Soul "Miláról". Köszi Jutka:-)

2009.09.06

6.5 hetes képek felkerültek a kölykökről!

Illetve új képeket készítettünk az immár 3 hónapos Maráról:-)

2009.08.30

Marával és Whityvel lementünk Fehérvárcsurgóra gyakorolni kicsit. Képek a galériában.

Beszámoló a BLOGban.

2009.08.20-21

Working Test Szeminárium
Dunasziget

Idei évben először vettünk részt Whityvel ezen a rendezményen. Első 2 nap tréning volt, amit Filip Bollen és Lydia Gossens (Starcreek kennel) tartottak. Nagyon sokat tanultunk a 2 nap alatt, és Whity is szépen helyt állt:-) Ezúton is köszönjük a RMSE-nek a fantasztikus szervezést! Sajnos a picik miatt a hétvégi WT-n már nem tudtunk maradni, de ami késik nem múlik! Legközelebb megpróbálkozunk az E osztállyal:-)

4 hetesek a kölykök

2009.08.03

Új képeket készítettünk a 11 napos kölykökről.

Illetve végre felkerültek a Július 11.-ei úsztatás képei.
Helyszín: Fehérvárcsurgó
Szereplők: Whity, Kony és Pavlov a 2 border:-)

2009.08.01

Bemutatjuk kennelünk új tagját:

Shamrock Golden Dancer "Mara"-t

Mara közös tulajdonban van tenyésztőjével dr. Bárdossy Eszterrel!

2009.07.28

Debrecen éjszakai CAC

Lively Golden Daydreamer "Dino" növendék osztályban Szilágyi Judit bírálata alapján Kitűnő 1., CAC minősítést szerzett! Gratulálok Peti!


2009.07.23

Bár kicsit késve, de ma hajnalban megérkeztek a kiskutyák!

Kira 3 kislánynak és 7 kisfiúnak adott életet. Mama és a picik is jól vannak.

2009.07.03

Füles ma 16 éves!

Boldog születésnapot Öregfiú!

2009.06.27

Pár kép Lively Golden Daydreamer "Dino"ról, aki egy hetet töltött el Délegyházán a Cerberosz Kutyaiskola által szervezett táborban. A tábor végén a háziversenyen 3. helyezést ért el!

Illetve képeket kaptunk L.G.Dance of Life "Naráról" is. Köszönöm a gazdiknak!

2009.06.16

Fehérváron jártunk ultrahangon Kirával, ahol megtekintettük a pocak-lakókat:-) Minden a legnagyobb rendben van, közepes nagyságú almot láttunk a felvételeken: 6-8 kölyökre lehet számítani. Így már csak a várakozás marad hátra július 20-ig!

2009.05.20-21

Kira fedeztetve lett!

Ha minden jól alakul július közepén megszületik az "F" almunk. Egy hónap múlva megyünk ultrahangra , és kiderül mi a helyzet:-)

2009.05.17.

Budapest CACIB
Bíró: Kiss Zoltán

Kennelünket Lively Golden Daydreamer "Dino" képviselte, aki erős konkurenciában egy szép bírálattal Kitűnő3 lett!

Gratulálunk!


(Dino középen)

2009.05.02.

Ismét Whityvel indultunk útnak, ezúzzal Győr mellé, Koroncóra. Szénási János vezetésével egy nagyon jó hangulatú tréningen vettünk részt, ezúton is köszönjük Enikőnek és Edinának a szervezést! Meg persze Jánosnak a sok hasznos tanácsot:-)

Eközben Lively Golden Daydreamer "Dino" a Budapesti MKSZ CAC-on képviselte kennelünket, ahol egy nagyon szép bírálattal Kitűnő 2 lett. Gratulálunk!

2009.04.25.

Ellátogattunk a lányokkal Fehérvárcsurgóra, a nagy melegben már itt az ideje a fürdőzésnek :-) Később csatlakozott hozzánk L.G.Diamonds from the Soul "Mira" is. Készítettünk pár képet:
(sajnos elkövettünk azt a hibát, hogy beengedtük őket előtte a vízbe:-))

Whity őrzi a dolgainkat
Kira 6.5 évesen
Kira
Mira

Kira oldala/képgalériája is frissítve lett!

2009.04.18.

Múlt heti úsztatás nagyon jól sikerült, bár nem voltunk sokan, a lányok annál jobban érezték magukat:-) Eljött a picik közül L.G. Eternal Dream "Zoé" és L.G. Eliza from Rivendell "Lizy", L.G.Amy és B'elanna "Bertus" illetve a gazdik. Képeket most is Kristóf készítette, remélem hamarosan eljutnak hozzám is:-)

Közben sok új képet kaptam a gazdiktól: L.G. Eternal Flame "Eleáról", L.G. Elfen Lied "Zsókáról", L.G.Eärendil "Joeyról", illetve a D almunkből Lively Golden Dandalion "Goldiról" és Lively Golden Daydreamer "Dinoról".

Lively Golden Dandalion

2009.04.11.

Reméltem hogy csak évek múlva hallok ilyen híreket, de sajnos az élet közbeszólt:

Lively Golden Ania
2005.01.15 - 2009.04.09

In life I love you dearly,
In death I love you still.
In my heart you hold a place,
no one could ever fill.
If tears could built a stairway
and sadness make a lane,
I would walk the path to heaven,
and bring you back again.

Ég veled kisbogár!

2009.04.06.

Április 10.-én Kenneltalálkozót szervezünk Fehérvárcsurgón!

Bővebb információért kattints ide.

 

2009.03.29.

Lively Golden Daydreamer "Dino" sikeresen teljesítette A Cerberos Kutyaiskolánál a Haladó Vezethetőségi Vizsgát!

2009.03.21.

Végre megjött a jó idő! Ennek örömére kimentünk Fehérvárcsurgóra szombat délután. Whityt és Konyt vittük, és csatlakozott hozzánk L.G. Eliza from Rivendell "Lizi", illetve Diego is. Kicsit szeles, de szép idő volt. Whity meglepett rendesen, mivel az első dolga volt belemenni a vízbe - az még csak 0fokos körüli... Hát ha őt nem zavarja, akkor menjen, gyakoroltunk picit vízből elhozást:-) Diego is egyből követte Whityt, és persze Lizi se maradhatott ki ebből!

Pár kép ízelítőnek:

Kapjuk el a fehér kisnyulat:-)
A frisbie Konyé
A csapat
Lizi hozza nagy lendülettel
Diego és Peti
Indítás
Lizike
Anya és lánya
2009.03.14.

BP MKSZ CAC
Strázsa Kutyaiskola

Bíró: Dr. Pozsonyi Anikó

4 kutyánk indult az idei évednyitó kiállításon, végre az időjárás is mellénk állt, gyönyörű tavaszi idő volt:-). Fiatal osztályban Lively Golden Daydreamer "Dino", aki Kitűnő2. lett egy nagyon szép bírálattal. Baby kanoknál L.G. Echtelion of Gondolin "Döme" nagyon ígéretes 2. lett míg L.G. Eternal Dream in Lorien "Zoé" fogváltás miatt csak egy szép leíró bírálatot kapott a bírónőtől, testvére L.G.Legacy of Elrond "Neo" szintén. Bírálatok és további képek megtekinthetőek a kutyák saját oldalaikon a nevekre kattintva.

Köszönöm szépen Hazafi Zsuzsinak Neo felvezetésében nyújtott segítséget és persze a gazdiknak, hogy elhozták megmutatni a "kicsiket"!

Kiállítás után átmentünk picit a Népligetbe, ahol kezdődhetett az igazi játék:

Legkisebbek se maradhatnak ki
Dino már kicsit nagyobb méret:-)
A jutalomfalatot mindenki szereti
Testvéri bunyó
2009.02.21.

HRK/RMSE nyílt tréning-Gyúró

Részt vettünk a retriever klub által szervezett tréningen Whityvel. Nagy örömömre 2 apróság is csatlakozott hozzánk: Döme (L.G. Echtelion) és Neo (L.G. Legacy of Elrond), akik szépen teljesítették a feladatokat a Kölyök-csoportban:-)

Köszönjük a klubnak a lehetőséget és Király Olivérnek a sok segítséget!

Pár kép a képzésről:
(remélhetőleg később a kölykökről is sikerül szereznem:-))

Közben sok új képet kaptunk az E alom többi kiskutyájáról: L.G.Eternal Flame "Eleáról", Eärendil "Joeyról", Elfen Lied "Zsókáról" és Eternal Dream "Zoéról".

2009.02.20.

Múlt héten sétáltunk egy nagyot a Vértesben Whityvel és Konyval, és egy kis gyakorlást is közbeiktattunk:-)

Képek a Galériában.

2009.01.19.

Karácsonyi képek

A gazdik sok kedves képpel leptek meg, hogy hogyan is telt a kedvenceikkel az ünnep:

2009.01.15.

Ma 4 éves az "A" alom!

Ezúton is boldog születésnapot kívánunk Athosnak, Aramis "Misinek", Amynek, Whitynek, Amethyst "Lilinek", Ania "Shillának" , Angie "Joynak", és Annie "Bodzának"!

Whity a születésnapi ajándékával, a "nyuszi-dummyval":-)
Whity 4 éves

2009.01.08.

Felkerültek az E almunk kiskutyáinak saját oldalai. Köszönjük a gazdiknak a sok-sok képet!


2009.01.01.

Boldog és sikeresben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!